Om oss

Pelikanen Forlag ble stiftet i 2010 av bl.a. Karl Ove Knausgård, Yngve Knausgård og Asbjørn Jensen. Forlaget gir ut norsk og oversatt sakprosa og skjønnlitteratur. 1. februar 2012 etablerte Pelikanen sitt kontor i Stavanger med Eirik Bø som daglig leder. 

 

Karl Ove Knausgård (f. 1968) er forfatter og bosatt i Glemmingebro i Sverige. Han debuterte i 1998 med Ute av verden. For den fikk han Kritikerprisen. I 2004 ga han ut En tid for alt som ble nominert til Nordisk Råds litteraturpris. I 2009 og 2010 kom de fem første bindene i Min Kamp-serien. Sjette og siste bind ble utgitt høsten 2011 på Forlaget Oktober.

 

Asbjørn Jensen (f. 1964) er grafisk designer og fotograf og bor i Stavanger. Som grafisk designer har han en rekke ganger vunnet pris i Grafill sin kåring av "Årets vakreste bok". Sammen med Bjørn Arild Ersland ga han i 2010 ut Fengslet. Høsten 2011 er han aktuell med Album.

 

Yngve Knausgård (f. 1964) er bosatt på Voss og jobber som grafisk designer. Debuterte som forfatter høsten 2011 med boka om The Aller Værste!s "Materialtretthet" (utgitt på Falck Forlag) i forbindelse med Morgenbladets kåring av de 100 beste norske platene stemt fram av artistene selv.

 

Eirik Bø (f. 1974) ble 1. februar 2012 ansatt som ny daglig leder for Pelikanen forlag, som med dette fikk sitt kontor i Stavanger. Eirik Bø kom fra stillingen som festivalsjef for Kapittel, Stavanger internasjonale festival for litteratur og ytringsfrihet. 

  Sende manus?

Pelikanen tar imot manus for vurdering, men kan ikke love snarlig tilbakemelding. Slik er det bare. 
Send inn fysisk kopi av manus, samt følgebrev med kort presentasjon av prosjektet og forfatter til adressen under, men gjerne også digitalt (i tillegg). Manus returneres ikke.

Om Pelikanen Forlag
Fra venstre Geir Angell Øygarden, Karl Ove Knausgård, Asbjørn Jensen og Yngve Knausgård