Den befridde familien - samtaler

Den svenske forfatteren og journalisten Josefin Olevik er nå aktuell med den tankevekkende og fine debattboka "Den befridde familien" på Pelikanen forlag. Boka er oversatt av Monica Isakstuen som selv har et nært forhold til teksten og har skrevet en instruktivt forord i den norske utgaven. 

I begynnelsen av april kan du møte dem sammen i samtale om hva en familie egentlig er, og hva som definerer vårt forhold til familebegrepet i dag. Hva er det familien egentlig er befridd fra i Oleviks bok?

Arrangemneter: 
OSLO: 08. april, kl: 19:00 Literaturhuset
STAVANGER: 10. april kl: 19:00 KåKå, Sting nede

Mer om boka her

”Den befridde familien er en klok, rik, veltenkt og velskrevet bok. På en vidunderlig og fruktbar måte bruker hun blant annet klassikere som Mary Shelleys Frankenstein, Carl Jonas Love Almqvists Det går an og Gabriel García Márquez’ Hundre års ensomhet for å sidebelyse sine og andres tanker om familien, og om det som ligger så nært: naturen og det Naturlige.”
Göteborgs-Posten

“Josefin Oleviks bok er en skatt!”
Göteborgs-Posten

“Noe av det mest interessante jeg har lest om foreldreskap”
Sydsvenskan

“Tittelen er tilsiktet provoserende – hva er det familien har blitt befridd fra?[…]
Patriarkatet er historiens største gåte. Ingenting i evolusjonen kan forklare hvorfor menn til alle tider og i alle samfunn har undertrykket kvinner. Jeg tror at familien veldig lenge ville være et svar på det spørsmålet, men har gitt opp og nå ber om å bli befridd fra det ansvaret.”

Aftonbladet, Inga-Lina Lindqvist

 

Den befridde familien
Den befridde familien