Knausgård og Wågström med ny bok på Tronsmo

Onsdag 26.april kl 18.00 kommer Karl Ove Knausgård og Thomas Wågström på Tronsmo Bokhandel for å lansere den nye boka In Heaven On Earth.

Boka har foto av Wågström og et nytt essay av Knausgård med tittelen "Kassemennesket". Den svenske fotografen Thomas Wågströms nye bok "In Heaven on Earth" er en sammenslåing av trilogien som ble innledet med boken "Alt som er i himmelen" (2012), fortsatte med "Nakker" (2014) og ble avsluttet med "På jorden" (2015).

I sin trilogi undersøker Wågström tre ulike perspektiver i den menneskelige eksistens, og den ubegripelige og gåtefulle tilværelsen. Med sin personlige og egenartede billedspråk gestalter han menneskenes vilkår på jorden. Som i de tre foregående bøkene bidrar Karl Ove Knausgård med personlig og nyskrevet essay. Og i det nye essayet ”Kassemennesket” er det nettopp menneskets vilkår som lukket i sin kasse av skinn og bein som tematiseres, dette som avgjør vårt perspektiv og våre sansemuligheter, men også vår mentale evne til å tenke utenfor ”kassa”, for å tære på en forslitt metafor.

Hele trilogien ble vist en stor separatutstilling på Fotografiska i Stockholm fra 15. november 16. mars. Thomas Wågström (f.1955) har tidligere gitt ut åtte fototbøker, og har høstet flere priser og stipender. Han er bl.a. representert på Moderna Museet i Stockholm og i Nationalmuseums portrettsamling.

Onsdag 26. april kommer Wågström og Knausgård til Tronsmo bokhandel for å snakke om samarbeidet, Wågström vil vise frem bilder og Knausgård leser essayet fra den siste boka.

Det blir boksignering, og eksklusivt salg av et begrenset opplag av prints med boka.

Arrangementet er gratis, og åpent for alle. Vel møtt!