Ny Rocky-bok ute nå!

Et nytt kapittel i Rocky-krøniken er endelig klart, og Pelkanen forlag er stolte av å gi leserne nesten 400 sider med høydepunkt og absolutte bunnpunkt fra vårt favoritthundeliv. Nå er Edith borte, og Rocky må face demonene på egenhånd. Han tyr til alkohol og gamle venner, drar ut på landet og opp i fjellene, får bokkontrakt med Knausgård og havner på Skavlan. Ungdomstida er definitivt over, og det er en lett middelaldrende bikkje som sjangler ensom mot livets høst. Årets morsomste bok er en samling tegneseriestriper om naturen, døden og kjærligheten.

Martin Kellermann (f. 1973) har i år 15-årsjubileum som skaper av den selvbiografiske serien Rocky, en av litteraturhistoriens mest omfattende og nitidig nedtegnede selvportrett. I løpet av disse årene har Kellerman rukket å bli en av vår tids viktigste samtidskronikører, uansett kunstart. ”Få samtidige kulturytringer har større mulighet til å nå klassikerstatus”, konkluderte Dagens Nyheter på lederplass i høst.

Også i dette årets utgivelse har forlegger Karl Ove Knausgård skrevet et forord til Rocky, denne gang i form av et åpent brev til Kellerman om hva han synes om å bli en karakter i hans striper, og om hvordan han opplevde deres Skavlan-besøk. 

 

Rocky facer demonene
Rocky facer demonene