Alice

Judith Hermann
oversatt av Sverre Dahl

Når noen nær deg dør, forandres alt. Slik er det for Alice som vi her møter som omdreiningspunktet i fem fortellinger om hennes opplevelse av tap og minner knyttet til fem dødsfall, fem menn hun på en eller annen måte har stått nær.

Hvordan så han egentlig ut? Hvordan snakket han, bannet han, eller smilte han? Tilbake ligger klær, bøker, bilder, minner og ens eget liv.

Hermann forteller om å leve videre, om å slippe taket og om den klarhet dagene kan få mens man venter på at det skal gå over.

Alice er en usedvanlig vakker og kraftfull bok som befester Judith Hermanns stilling som en av Europas beste forfattere.

”This is a triumph of the novelist's art.”
- The Guardian

Judith Hermann ble født i Berlin i 1970, der hun fremdeles bor og skriver. Berlin var var også en sentral karakter i hennes brakdebut Sommerhus, senere fra 1998 (norsk utgave 2001). Hermann, som med Alice har skrevet sin tredje novellesamling, regnes  som en av Tysklands beste og mest stilsikre forfattere. I 2012 ble Alice nominert blant de siste seks kandidatene, den såkalte short list, til Independent Foreign Fiction Prize.

ISBN: 9788293237075
kr 328,-

Alice, Judith Hermann
Alice, Judith Hermann