Alle spørsmåls mor

Rebecca Solnit
Oversatt av Pål Aasen og Sabine Gisin
kr 299,-
ISBN: 9788293237723

I en aktuell og skarpsindig oppfølger til hennes globale bestselger Menn forklarer meg ting, gir Rebecca Solnit oss med denne boka nye uforlignelige analyser om kvinner som nekter å bli tiet i hel, om misogyn vold, den skjøre maskuliniteten i den litterære kanon, kjønnskamp, voldtektshumorens nyere historie og mye mer.

Forskjellige former for taushet er en rød tråd gjennom essayene i Alle spørsmåls mor, der hun tar for seg ulike eksempler på trakassering, undertrykkelse og fortielse, og hvordan både kvinner og menn kan undertrykkes til å miste sin stemme.

Solnit er et overflødighetshorn av treffsikre samfunnsanalyser som leveres med både vidd  og dybde, i en karakteristisk nådeløs stil som nærmest kan betegnes som litterær aktivisme.

Rebecca Solnit er en av USA’s skarpeste og mest leste essayister. Hun har skrevet over en rekke tema, som landskap, minne, politikk, miljø, litteratur, håp og vandring, men er kanskje mest kjent for sine feministiske essays.
Hun er nærmest som en litterær aktivist å regne, og holder sjelden igjen i møte med provoserende problemstillinger. Tvert imot; å holde igjen kan fort være en del av den ofte kjønnsbestemte tausheten som er temaet i en av denne essaysamlingen hovedessay.

Se også Solnits Menn forklarer meg ting

Alle spørsmåls mor
Alle spørsmåls mor