Clinch

Martin Holmén
Oversatt av Bjørn Alex Herrman
ISBN: 978-82-8383-016-3
kr 369,-

Stockholm 1932. Depresjonen og den isende vinterkulden holder byen i et jerngrep. Mellom snuskete oppdrag som pengeinnkrever må den tidligere bokseren Harry ”Kvisten” Kvist slåss for å overleve. Idet han blir uskyldig mistenkt for et mord blir situasjonen plutselig brennhet og han tvinges raskt inn i en dødelig katt og mus-lek. Jakten foregår på byens skyggeside, blant fattiglemmer og gledespiker, og rundt beryktede parker og pissoarer. Men Kvist møter også overklassens menn og kvinner som lever godt på andres bekostning, på byens beste restauranter og i illegale barer, i et miljø der lojaliteten svinner like raskt som pengene bytter eier. Og det eneste Kvisten har å stole på er sine verkende never og sin dårlige hukommelse.

Clinch er en beinhard, moderne noir, forfattet i en drivende prosa og med et imponerende grep om de historiske miljøene.

Martrin Holmén (f. 1974) bor i Stockholm, der han er lærer i svensk og historie. Clinch er hans debut som forfatter, og den første boken i en trilogi om bokseren Harry Kvist.
De neste bøkene i serien er Nede for telling og Slugger.

”Det er en enormt leseverdig bok ... og helten, han motsetter seg en hver beskrivelse ... en gammal bokser som jobber som pengeinnkrever ... framstår samtidig som voldelig sympatisk og moralsk."

  Leif GW Persson, TV4

”Hør, folks! Clinch av Martin Holmén har landet. Scandinavian Crime møter Film Noir, tiårets krim foregår i 1930-tallets Stockholm. Med må-lese-garanti! Jippi!”

  Alexander Bard

”Debut med duft av Chandler. … Holmén har levert en annerledes, like merkelig som bemerkelsesverdig krimdebut.”

  Borås Tidning

”HOLMÉN SPARER IKKE PÅ EFFEKTENE … Skal vi dømme etter Holmén, er dagens snabba cash-kriminalitet ingenting mot det tidige 1900-tallets underverden.”

Göteborgs-Posten

Clinch
Clinch