Gjør ingen skade

Henry Marsh
Oversatt av Inger Sverreson Holmes
369,-

Henry Marsh (f. 1950) er en velrenommert britisk hjernekirurg som inntil nylig hadde sin praksis på St. Georges Hospital i London. Den prisbelønte boka om hans praksis som kirurg både hjemme og rundt i verden, Gjør ingen skade (Do No Harm, 2014), ble i The Economist karakterisert som ”så elegant skrevet at det ikke er rart noen sier at nevrokirurgien her har funnet sin Boswell.”

Gjør ingen skade henter sin tittel fra den hippokratiske ed, og uttrykker det daglige skjebnedramaet den britiske hjernekirurgen Henry Marsh lever med. Boka er et uforglemmelig blikk inn i opp- og nedturene i et liv som er viet det å grave i andres hjerner. Den er et ærlig og engasjerende portrett av det kirurgiske dramaet, kaoset og forvirringen på et moderne sykehus, og ikke minst, behovet for håp når man konfronteres med noen av livets mest skjebnesvangre avgjørelser.

Marsh’ bok er dypt fascinerende og griper tak i leseren uansett hvor medisinsk interessert denne skulle være i utgangspunktet. Vi er ikke alle kirurger, men vi er alle potensielle pasienter. Gjør ingen skade er på alle måter en dypt humanistisk bok.

”Utrolig fengslende”
Bill Bryson

”Medrivende… og eksepsjonelt intim, medfølende og noen ganger direkte skremmende. Marsh skriver med en uvanlig kraft og likefremhet. ”
Michiko Kakutani, New York Times

”Nydelig skrevet, skremmende ærlig og moralsk kompleks.”
Peter Parker, juryformann for PEN Ackerley Prize

ISBN: 978-82-93237-58-7

 

Gjør ingen skade
Gjør ingen skade