Hvordan ser et liv ut hvis man ikke har nok kjærlighet

Maria Zennström
Oversatt av Karl Ove Knausgård

Hvordan ser et liv ut hvis man ikke har nok kjærlighet? Det er spørsmålet til Maria, som i et intenst, nært og søkende språk forteller om sitt liv idet det holder på å falle fra hverandre.

langsomme bevegelser sirkler hun inn smerten over å være ensom, og over å alltid føle seg utilstrekkelig, samtidig som hun med en sjokkerende åpenhjertighet skildrer sine forsøk på å få barn.

Hvordan ser et liv ut hvis man ikke har nok kjærlighet? er en bok om å frigjøre seg - fra fortidens tyngde, fra en dominerende mor og fra sterke indre krav om perfeksjon - og den er så vakkert skrevet at det gjør vondt å lese.

”Maria Zennström skriver forheksende vakkert, hennes språk eier en eksakthet som sender ut små sjokkbølger av estetisk vellyst gjennom kroppen. [...] Jeg vet faktisk ikke når jeg leste en samtidig svensk roman som berørte meg slik.”

- Hanna Nordenhök, Aftonbladet

 

”Jeg vet ikke om Maria Zennströms nye bok er selvbiografisk, men den kjennes plagsomt autentisk, gjennomsiktig på grensen til innvollsrøntgen.”
- Aase Berg, Expressen

Svensk-russiske Maria Zennström debuterte i 2001 med den bejublede romanen Katarinas Sovjetiska upplevelser, som ble belønnet med Sveriges mest prestisjefylte debutantpris, Borås Tidnings debutantpris. For Hvordan ser et liv ut hvis man ikke har nok kjærlighet? mottok Zennström i 2010 Aftonbladets litteraturpris.

 

 

Hvordan ser et liv ut hvis man ikke har nok kjærlighet
Hvordan ser et liv ut hvis man ikke har nok kjærlighet