Jeg blir her i solskinn og i skygge

Christian Kracht
Oversatt av Sverre Dahl
kr 328,-
156 sider

”En svartromantisk historie om slutten på all moral, om hele sivilisasjonens endelikt. Man gir seg hen til dette marerittet. Man kan ikke annet.”
Berliner Morgenpost

Europa ligger i flammer og tyske luftskip bombarderer det uthulede alpemassivet som er maktsentrum for SSR, Den Sveitsiske Sovjetrepublikk. For Lenin dro aldri tilbake til Russland i sin pansrede jernbanevogn. I stedet ble Sveits åstedet for en revolusjon som dannet det sveitsiske sovjet og startet den lange utmattelseskrigen mot fasciststatene England og Tyskland som har pågått i knappe hundre år.

Dette er premisset for denne fantastiske og kontrafaktiske historien der Kracht, som en sveitsisk Conrad, lar en partikommissær fra Ny-Bern følge den avhoppede Brazhinsky inn i irrgangene til alpenes mørke hjerte.

”Christian Kracht leverer i sin nye roman ren atmosfære, og den vakreste tyske prosa som for tiden er å lese.”
Süddeutsche Zeitung

”Endelig: Den store Sveits-romanen!”
Frankfurter Allgemeine Zeitung

”…en moderne Borges som leker litteratur med stor intensitet og alvor.”
Steve Sem-Sandberg, Dagens Nyheter

 

Forfatteren: Sveitsiske Christian Kracht (1966) debuterte i 1995 med romanen Faserland, og har siden den gang etablert seg som en av de viktigste stemmene i nyere tyskspråklig litteratur. Han har blitt sammenliknet med så forskjellige forfattere som Thomas Mann, Joseph Conrad og Bret Easton Ellis. Krachts ofte tvetydige ironi har egget til mange debatter om hans litterære posisjon. Romanene hans er oversatt til over tjue språk. Hans mest omdiskuterte roman, Imperium, kom på Pelikanen i 2013. Jeg blir her i solskinn og i skygge er Krachts andre bok på norsk.

ISBN: 978-82-93237-21-1

 

 

 

 

Jeg blir her i solskinn og i skygge
Jeg blir her i solskinn og i skygge