KUNSTVERK - Bildende Kunstneres Forening Rogaland 80 år

Kunstverk – Bildende Kunstneres Forening Rogaland 80 år
Geir Egil Bergjord (red.)
ISBN: 978-82-93237-06-8
Bildende Kunstneres Forening Rogaland fyller 80 år og lanserer i anledning jubileet boka ”KUNSTVERK”.

Boken presenterer et juryert utvalg kunstverk av dagens medlemmer, korte tekster fra redaktør Geir Egil Bergjord, styreleder Gunhild Moe og juryleder Line Halvorsen, samt fire spesialskrevne essay av Ellen Aslaksen, Natasja Askelund, Trond Borgen og Tommy Olsson.

Tekstene tar opp utfordringer og problemstillinger rundt det å arbeide med kunst utenfor et definert sentrum. Hvordan skal en forholde seg til sitt bo og arbeidssted dersom det defineres som periferi? Hva er fordelene og ulempene med å bo i en såkalt periferi, og hvordan skal man definere sentrum og periferi i dag?

Med boken ”Kunstverk” ønsker vi å synliggjøre billedkunstfeltet i Rogaland og bruke dette som et utgangspunkt for å diskutere kunstnerens rolle i dagens samfunn og strategier for veien videre. 

KUNSTVERK/ WORKSHOP/ UTSTILLING!

1000 unike hånddekorerte bokkunstverk!

I løpet av en tre dagers workshop bidrar foreningens medlemmer med å transformere bøkene til unike kunstobjekter; kunstverk i seg selv. Resultatet blir en utstilling der publikum selv kan plukke en bok de vil kjøpe.

Utstillingen er åpen torsdag 26. til søndag 28. oktober mellom kl 12 og 18 i Skur2 på Skansekaien i Stavanger. Under utstillingen selges boken til rabattert pris kr 500. Den kan også bestilles gjennom bokhandlere eller kjøpes via foreningens nettsider: www.bkfr.no og ved henvendelse til eirik@pelikanen.no

Boken gis ut i samarbeid med Pelikanen forlag. Prosjektet har mottatt støtte fra Norsk kulturråd, Rogaland fylkeskommune, Stiftelsen Fritt Ord, Stavanger kommune, Haugesund kommune og Sola kommune. Boklanseringen gjennomføres i samarbeid med Article biennalen.

Format: 21 x 27 cm, 160 sider,
innbundet med hånddekorert boksjaktel
opplag 1000
kr 600

Kunstverk
Kunstverk